Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 7 maj 2008

Oväntat besök

Av Lina - 7 maj 2008 21:14

Idag fick vi besök av Madelen, Kiwi och Mira på eftermiddagen. Det var inte direkt planerat, men jag hade lugnt på jobbet och Madelen hade en kvarglömd jacka från kursen i Göteborg.


Vi tog en promenad och jag tycker att Pejla skötte sig utomordentligt bra! Inledningsvis var hon rätt fokuserad på de andra hundarna men efter ett tag gick hon hur fint som helst.


Vi tog en vända ut till klubben för att träna också, men det var så himla varmt... det har verkligen blivit sommar nu. Men Madelen körde oss i lite linförighet och det kändes ändå bra. Några hopp över hinder fick vi också till och nu funkade det klockrent varje gång.


Madelen hjälpte oss med lite tandvisning också. Pejla satt vid min sida och Madelen körde omvänt lockande med godishand och fick tillslut peta henne i munnen utan problem. Hon är faktiskt den enda som klarat det så bra hittills, så tack Madelen!


Efter lite hundlek och slappa i skuggan drog Madelen hem igen och jag och Pejla pausade med familjen tills nu ikväll då vi tog en vända till klubben igen. Gjorde tre platsliggningar med avståndsbelöning vid bilen. Hon låg ensam, men det var grundlydnadskurs alldeles intill, och det gick jättebra! Hon fokuserar verkligen när det finns kattmat eller potatismos och köttfärssås vid bilen ;) Lämnade henne på längre avstånd än tidigare nu också, och det kändes riktigt, riktigt tryggt. Härligt!


Fick även tränat några hopp igen och det var samma som tidigare idag. Jättebra. Körde även ställande och läggande under gång, både frivilligt under baklänges march och sedan test med signalkontroll. Hon gjorde inte ett enda fel! Dubbelhärligt :)


Körde även två inkallningar. En på "normalt" avstånd, och en där jag gick över hela planen. Även detta funkade fint trots kursen och skällande hundar.


Nu när vi har sådant flyt borde vi väl egentligen börja träna in lite nya moment också. Men jag är så himla fokuserad på tävlingsstarten att jag inte "törs" börja blanda in annat. Men snart så. Den där rutan verkar ju inte helt lätt att träna in till exempel...

 
 
Madelen

Madelen

7 maj 2008 21:29

Stolt är jag ju helt klart :) . jag var först :) . Träningen nu på kvällen verkar ju gått jättebra, hon är så duktig Pejla!! Håller tummarna, det vet du :)

http://k9kiwi.wordpress.com

 
Ingen bild

Marta

8 maj 2008 11:34

Vilket flyt ni har! Nu får du äntligen lite lön för mödan. Det verkar som om du vågar lita mer på Pejla nu, skoj!

 
Ingen bild

Hundbiten

8 maj 2008 12:14

Ja Marta, det är härligt med flyt. Och jag minns att vi pratat om detta förut, att våga lita på hunden. Det och flyt hänger väldigt mycket ihop tycker jag!

 
Natalie R

Natalie R

8 maj 2008 13:15

Det låter ju som att det går jättebra för er - Skoj! :D Platsliggning med avståndsbelöning är verkligen bra. Har en bekant som numer kör på den metoden och hennes hund som tidigare drog på störningar ligger nu som en staty.

Hoppas ni får en trevlig dag i solen! Det är sommarvärme ute somsagt! :D

http://www.tricolordogs.webb.se

 
AK

AK

8 maj 2008 17:22

Ni är så himla bra! Och klart inspirerande!
Vet du!!! regnbrallorna har dykt upp!! De var inkastade i en garderob under andra regnkläder!! Bra va!

http://bacillen.wordpress.com

 
Ingen bild

Hundbiten

8 maj 2008 17:29

Åh mina regnbrallor! Vad glad jag blir :)

 
Harriet

Harriet

8 maj 2008 19:29

Vet inte om man vågar åka på någon träff eller kurs med er. Det verkar som att kläderna försvinner. ;)

http://www.kiara.dinstudio.se

 
Ehlin

Ehlin

11 maj 2008 12:53

Här händer det grejer minsann! :) Åhh! Vad kul att ni anmält er till er första lydnadstävling, det kommer ni att fixa kanon! Stort lycka till! ;)
Ha det fint i vårsolen och hälsa Pejla!

http://www.ehlin-hundarna.dinstudio.se

 
Ingen bild

Emelie Nilsson

11 maj 2008 17:59

HIPP HIPP HURRA...! Grattis till magnifika poäng i debuten på lydnads-planen idag!!!

 
Ingen bild

Hundbiten

11 maj 2008 22:41

Tack gulliga Emelie. Jag slog lite på Morgan för att han skvallrat ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Ovido - Quiz & Flashcards