Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 2 december 2007

Sammanfattning av klickerträffen i ord

Av Lina - 2 december 2007 19:14

En liten sammanfattning av helgens träff.

Marta och Vanti kom redan på fredag kväll med sina dvärgschnauzers Villgott och Wilson. Kvällspromenad, lite glögg och rätt tidigt i säng blev det.


På lördagen anlände Lojs med Nemi och Milla, Madelen och Petra med Tim och Bordertass med sina borderterriers. Frukostfika och massor av snack drog ut lite på tiden men så småningom tog vi oss iväg på en lite längre promenad så att både folk och hundar fick röra på sig och lära känna varandra lite mer. Regnet öste ner och det var väl ingen som var direkt sugen på att träna ute. Så vi fortsatte prata hund och klickerträning på lunch och drog sedan till ridhuset för fyra timmars inomhusträning.


Jag och Pejla tränade mest på att hålla fokus uppe och att leka. Störning av både andra hundar och folk och dessutom hästskit är inte lätt. Vi testade lite av det vi tränat på senast i framförmappen; ingångar och ligg.


Ingångarna gick fint några gånger, men det var väldigt svårt för henne att hålla fokus på mig när hästskiten hägrade i hörnen.


Lojs som kommit lite längre än flera andra visade sin framförmapp för oss andra. Härligt att se en arbetsglad Kelpie in action. Nemi är verkligen en urhäftig hund, och trevlig dessutom (hon spenderade en del tid i eftermiddag i mitt knä i soffan, myyysigt :)


Innan vi avslutade i ridhuset igår testade vi att en och en shejpa hundarna upp på en pall. På bild i förra inlägget syns Nemi uppe på pallen, och hon behövde väl 4-5 shejpingklick för att fatta galoppen. Lojs fortsatte shejpa fram en snurr där uppe på pallen. Snyggt som tusan.


Pejla fick 3-4 klick för nos mot pallen, väntade sedan ut henne lite och fick så småningom upp en tass. Tog lite lekpauser och fick ännu lite senare upp båda framtassarna upp på högsta trappsteget på pallen. Och där gav vi oss eftersom det ändå varit lite svårt att få henne att inte käka hässkitar :)

Även Bordertass fick upp sin pigga Victor ända upp på pallen, och det var tydlig skillnad på hur snabbt de hundar som tränat längre verkligen fattar shejpingens "regler".


Kvällen bjöd på tacos, vin och massor av hundsnack. Men efter ett skrattanfall som slutade runt halvett på natten blev vi trötta och stupade i säng :)


Idag åkte vi ut till brukshundklubben för fortsatt träning. Jag tränade platsliggning med Pejla på isen och snön. Det gick bra om man bara ser till vad hon bjöd på - hon låg fint kvar med hundar och folk på "behagligt" avstånd och jag kunde gå ifrån och gå runt henne en hel del. Men det var inte med särskilt stort engagemang från hennes sida. Det var nog kallt och otrevligt att ligga där kan jag tro. Körde även lite frivilliga ingångar och följ vid baklängesgång. Enkla men bra grundfärdigheter som vi tränat på förut och som hon kan rätt bra. Kriteriehöjningen bestod mest i miljön.


Microlunch på klubben, mera snack och lite funderingar på om vi inte skulle ta och hyra någon typ av inomhushall inför nästa träff. Inte så dumt faktiskt! Kanske även hyra in en instruktör?


Efter lunch var de flesta slitna och sa adjö för denna gång. Men jag och Lojs åkte till ridhuset och fick faktiskt till helgens mest effektiva träningspass. Och jag kan konstatera att även jag är störningskänslig - med mindre folk runtomkring är det mycket lättare att koncentrera sig :)


Vi körde platsliggning med störning båda två och jag tränade också mycket, mycket på att bara få Pejla att hålla fokus på mig. Det gick jättebra! Någon hästskit slank väl ner, men det var betydligt bättre än igår. Lite frivilliga sitt hann vi med också, och det var bra, för de låg långt ner i mappen.


Både igår kväll och idag fick också Pejla och Nemi leka massor av jaktlek inne i ridhuset. I vanliga fall är det Pejla som springer ifrån Charlie, men mot kelpieråttan hade hon verkligen inte en suck. Det var väldigt kul att se hur Nemi liksom saktade av på farten så att Pejla skulle komma ikapp, bara för att när Pejla precis skulle suga tag i henne, rejsa på i tusenfyrtio och sticka ifrån igen. Vi konstaterade att det någon gång måste ha avlats in känguru i Kelpien ;)


Pejla och Nemi fortsatte busa en stund till när vi kommit hem till mig igen. De hade verkligen roligt. Plockade fram filmkameran för att filma dem, men då var det som om luften gick ur dem båda två. Så nu har jag en film med två hundar som bara följer efter mig med kameran, heltråkigt :)


Kvällspromenad med lite regn blev det, och sedan tog även Lojs, Nemi och Millan farväl för denna gång.


Tack alla för att ni kom hit och gjorde helgen så trevlig! Den här gången var vi lite bättre planerade än senast, och nästa gång ska vi bli ännu bättre, eller hur? ;) Ses snart igen!

 
 
Madelen

Madelen

2 december 2007 20:28

Nuuu är jag klar med bloggen

http://k9kiwi.wordpress.com

 
AK&Kråka

AK&Kråka

2 december 2007 20:44

åh vilken helg! bara vädret som inte var på er sida ju.
Vart blir nästa träff, och när? pratade ni om det?

http://bacillen.wordpress.com

 
Jana

Jana

3 december 2007 09:49

Låter som en riktigt kul helg. Jag fick "tyvärr" stanna hemma och hjälpa till på klubbens lydnadstävling. ;-) Men nästa gång kanske...

http://isgardsdjur.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Hundbiten

3 december 2007 11:37

Tack Madelen - hoppas det är ok att låna bilderna - säg till annars!

AK - nästa träff ja, alla verkade sugna på typ februari - vi får prata vidare om det!

Jana - du är välkommen nästa gång såklart :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Ovido - Quiz & Flashcards