Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 1 november 2007

Spring och social promenad

Av Lina - 1 november 2007 21:12

Idag på lunch tog husse en springtur i skogen med Pejla igen. De var lika nöjda båda två som sist när de kom hem. Turen resulterade i en trött hund som sovit större delen av dagen, men lite träning inomhus har vi hunnit med ändå.


Häromkvällen var det medlemsmöte på brukshundklubben här, och jag föreslog att vi skulle ha gemensamma promenader en gång i veckan. Sagt och gjort, ikväll träffades vi på konsumparkeringen och gick en vända i kylan som tog dryga timmen. Väldigt trevligt och så bra träning för hundarna. Det blev lite av ett retrieverkalas - tre golden, en flat (Pejla då) och Pejlas kompis Charlie, labrador. Plus en trevlig schäfertik.


Pejla skötte sig fint. De första femhundra metrarna var det ett fasansfullt dragande i kopplet förstås, men jag stannade titt som tätt och lät henne komma in till vänstra sidan innan vi gick vidare. Och rätt snart så kom hon självmant in när hon kände att kopplet blev sträckt. Väldigt bra träning detta! Vi ska fortsätta ses varje vecka, så om du har vägarna förbi konsumparkeringen i Torsby kl. 19 en torsdag så är du välkommen att hänga på.


Efter ca halva sträckan började jag gå närmare de andra hundarna (höll mig lite vid sidan eller framför/bakom första halvan), och gick till och med mitt i flocken långa sträckor. Och det var verkligen en självförtroendeboost när det funkade så fint. Pejla bjöd på frivilligt fotgående mitt där i klungan. Det är inget jag kräver av henne; att hon ska gå fot så på vanlig promenad, men känner hon för att bjuda på det så är det värt lite belöning tycker jag. Ärligt talat så har jag en känlsa av att hon bjuder på det för att det kanske blir för mycket för henne annars, att gå mitt i bland andra hundar sådär; det kanske känns lättare för henne att göra något då som hon vet att hon får belöning för. Att gå och titta på de andra hundarna i det läget är nog för svårt, utan att "göra något åt saken", så att säga. Men detta vet jag ju inte, det var bara en känsla jag fick.


Efter promenaden tog jag och Charlies matte en sväng till en hockeyplan med belysning som man kan slå på själv. Himla praktiskt och ett perfekt ställe att träna på med andra ord. Vi gick på varsitt håll och tränade lite först, och när hundarna uppfört sig någorlunda väl en stund så fick de leka.


Nu har jag med andra ord en väldigt trött hund vid fötterna. Egentligen borde jag duscha av henne, men jag har inte hjärta att göra det nu när hon är så sliten. Vi får se om hon piggnar i lite senare, annars får det vänta tills imorgon.

 
 
Ingen bild

Marta

2 november 2007 10:03

Kul att jogg nr2 också blev lyckad!

Vilken nyttig gemensam hundpromenad. Det är verkligen något som vi skulle behöva träna på. För oss räcker det med att Husse är med på promenaderna för att det skall bli kaos men där har jag ju övergått till sele nu eftersom han har mest spring i benen ibörjan av turen när han är orastad. Jag får försöka belöna upp det frivilligt på något vis, för mycket tragglande tror jag inte är bra, det sliter mer på relationen än att bygger upp den. Skulle jag gå med på en liknande promenad så skulle vi nog ändå få gå för oss själva är jag rädd.

Däremot så reagerade Villgott precis som Pejla när vi "stadsvandrade" det blev lite obehagligt och då höll han sig hellre nära.

 
Susanne

Susanne

2 november 2007 17:59

Alltid nyttig att ha hundkompisar.
Bra träning att umgås för alla.
Ha en super mysig halloween helg!

http://spargladjen.se

 
Niina

Niina

2 november 2007 20:27

Ska försöka hänga med nästa torsdag, ha en trevlig helg!!!!

http://passin.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Ovido - Quiz & Flashcards