Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 14 maj 2007

Hon växer

Av Lina - 14 maj 2007 10:25

Pejla växer enormt snabbt. Ja, det gör säkert alla valpar, men jag har liksom aldrig fattat det förut. Man ser det särskilt när min systers LILLA hund kommer på besök. För bara ett par veckor sedan var de ungefär jämnstora. Nu är Pejla är stor i jämföresle med lillan.


Sedan sist har vi fortsatt i samma bana. Har tränat lite då och då på "smågrejer" som i slutändan ändå förhoppningsvis kommer att göra det enklare i "större" situationer. Detta med kloklippningen till exempel. Klickertänar lite varje dag på att få ta i Pejlas tassar, pilla med klorna, med mina händer och en liten skruvmejsel som är rätt "neutral". Det går bättre och bättre, och igår la hon självmant upp tassen i min hand några gånger :) Den här träningen gör det också enklare att torka hennes tassar när vi kommer in efter en blöt utomhusstund. Hon är inte lika galen på handduken längre, utan låter mig torka hennes tassar ganska enkelt. Helt handduksointresserad är hon dock inte. Biter ibland, men långt ifrån lika mycket.


Har även efter tips och teorier från Fanny Gott tränat här hemma på att kunna ha Pejla mellan benen när jag sitter på huk - utan att hon ska fara runt. Det går jättebra. Ibland vill hon smita men jag håller henne kvar med mina händer på hennes bröst, vänligt men bestämt, och ger henne godbitar när hon är lugn. Men jag "tjatar" inte ut det genom att sitta för långa stunder. När hon varit duktig någon minut får hon gå och så gör vi något roligt. Detta tränar vi för att jag så småningom vill att Pejla ska kunna hålla sig lugn mellan träningspass, och i och för sig också för övrigt för att hon ska kunna varva ner. Det behövs ju emellanåt :)


Pejla har hittat sin favoritsak! Det är en hårig, rosa toffel som min dotter fick i julklapp för ett par år sedan. Dottern använder aldrig tofflorna själv, så igår gav hon den ena till Pejla. Och Pejla ÄLSKAR den! :) Och vet ni vad hon gör med den? Hon apporterar! Bär så stolt, så stolt, och om jag kastar den, hämtar hon och springer raka vägen till mitt knä. Det är nästan rörande att se dessa nedärvda egenskaper. Hon njuter verkligen, och det gör jag också.


Idag har jag varit lite på jobbet här på morgonen. Pejla sov i sin bädd, så hon fick vara hemma. Ska upp igen en sväng lite senare, och då är det troligt att Pejla får följa med.


Men nu ska vi ta oss en kissvända i spöregnet. Om jag bara kunde minnas vart jag gjort av min regnjacka!

Pejla · Valp · Vardag
 
 
Sanna

Sanna

14 maj 2007 12:42

Jag är så glad för den här bloggen! Jag har läst den nästan från början och det är så efterlängtat med en så ärlig och rak och öppen blogg om valplängtan och valpägande.. Jag går själv och väntar valp nu och har trots att jag SVURIT på att ALDRIG skaffa en blogg.. skaffat en blogg!

Hoppas du orkar vara aktiv med bloggskrivande även i fortsättningen, det här är en klar favorit på nätet :)

Hälsningar,
Sanna

http://aiko.blogg.se

 
Millis

Millis

14 maj 2007 15:31

Vad härligt det är att läsa om era framsteg. Jag har beställt en bok om klickerträning...väntar ivrigt på att den ska komma hem.

http://millis.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Hundbiten

14 maj 2007 21:08

Sanna: Vad roligt att du tycker om bloggen! Känner inte många av mina läsare - de flesta är tysta och lämnar inga kommentarer, så jag vet liksom inte vad det är för människor som kommer hit. Därför är det alltid lika roligt när någon ny visar sig lite, och ännu roligare när det visar sig att denne inte alls är ny, utan följt med från början.

Märkligt detta med bloggande egentligen. Man vet ju inte alls vem man skriver för!

Kikat in hos dig också, och lagt en länk till dig här till höger. Hoppas jag kan generera några besökare hos dig!

Millis: Vilken bok? Har klickerträning för din hund här, och den är bra! Ska läsa den igen snart, nu när jag liksom kommit igång. När jag läste den sist hade jag ingen hund, så jag misstänker att jag kanske kan se den med nya ögon nu.

Kram på er, hundmänniskor :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Ovido - Quiz & Flashcards