Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 2 maj 2007

Social Valborg

Av Lina - 2 maj 2007 12:58

På Valborgsmässoafton var vi bortbjudna till goda vänner på trädgårdsfest. Det var jättetrevligt! Vi grillade och eldade, sjöng inte så mycket, men pratade desto mer. Vi var väl en tjugo personer, vuxna, barn och hundar. Grannarna som bor i samma hus hade också kalas och där var det säkert tjugo till plus fyra katter.

Och Pejla hade så roligt. Hon hälsade på alla och var allmänt trevlig, och gick ofta med nosen i backen runt grillen och bordet, och rätt som det var hittade hon något ätbart. En gång var det dessvärre en hel hamburgare som någon av barnen hade tappat, och den fick matte vänligt men bestämt plocka ut ur munnen på henne. Men hon fick en liten bit iallafall, och resten av burgaren fanns det andra spekulanter på. Zelda, till exempel.


Vi var kvar rätt länge och det hann att bli både mörkt och kallt. Pejla hade lite svårt att slappna av när hon blev trött, så jag fick plocka upp henne i famnen, och där sov hon säkert en timme.


Igår morse sov hon ända till halv åtta. Vi gick ut och kissade, åt lite, och sedan somnade hon tvärt om och sov till halv tolv!


Vi fortsatte den sociala träningen även igår, genom att möta upp ett gäng kompisar på en restaurang som hade P-tema. Buffé med Pasta, Pizza, Paj och Pannkakor. Toppen! Och Pejla låg under bordet och uppförde sig exemplariskt nästan hela tiden. Hon hittade ett rep där på uteserveringen, som höll uppe en reklamskylt, och det ville hon gnaga lite på. Men matte hade varit förutseende och tagit med både belöningsgodis och annat att gnaga på. Efter lunch tog jag och dottern en kort promenad till våra vänner med trädgårdsfesten, som bor alldeles i närheten. Men Pejla blev trött i värmen och fick bäras en bit. Sedan satt vi i trädgårdssolen, blickade ut över en glittrande Frykensjö, diskuterade växthus och tittade på barn som spelade kubb och grävde i sandlåda. Mådde allmänt trevligt helt enkelt.


Och Pejla försökte så gott hon kunde att få Zelda på lekhumör, men det är inte alldeles lätt kan jag lova!


Idag är det ju vanlig vardag igen och Pejla har varit ute i hagen en stund. Vi tog en liten promenad också, och nu ligger hon och sover på en liten madrass som jag hittade på vinden. Den har legat i en spjälsäng förut, men nu är den hennes.


Eftersom jag blev sjuk förra veckan har hon inte fått följa med på jobbet någonting än, men från och med imorgon ska vi prova det också! Och imorgon händer det mer saker. Både vaccination och valpkurs. Stackars jänta. Vi får väl se vad hon orkar med!

Pejla · Valp · Vardag
 
 
Lena

Lena

2 maj 2007 15:30

Hej Lina!
Det är så kul att gå in här och läsa om dina och Pejlas bravader, verkligen underhållande! Har du sett att jag har bytt datum för valpträffen? Hoppas att det är Ok. Fick lite svårt att få ihop det på lördagen.
Många kramar
Lena & vovvar

http://www.goldcliff.se

 
Millis

Millis

2 maj 2007 18:24

Vad roligt att det går så bra med den sociala träningen. Det låter, som om ni har det jättemysigt tillsammans.
Kram på er!

http://millis.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Hundbiten

4 maj 2007 09:07

Lena: Det är också roligt att du följer oss :) Ser väldigt mycket fram emot valpkursen, och det nya datumet passar oss fint!

Millis: Fokuserar just ny mycket på den sociala träningen faktiskt. Det, och kontakt. Det känns som om det är det som behövs och funkar bäst just nu.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Ovido - Quiz & Flashcards