Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 8 februari 2010

Åren går...

Av Lina - 8 februari 2010 14:07

Det känns underligt att tänka att jag nu har en hund som är 3 år. Igår kväll kom jag på det - att det var Pejlas födelsedag! För tre år sedan föddes hon, och bara ett par månader senare var jag hundägare för första gången.


När jag tänker tillbaka på våra första tre år tillsammans så slås jag av hur mycket jag lärt mig. Jag kunde ingenting om hundar, mer än sådant jag läst mig till, innan Pejla kom till mig. Men nu vågar jag påstå att jag kan rätt mycket! :)


Undrar hur mitt liv hade sett ut utan alla kurser jag gått, utan alla människor jag mött, utan alla vänner jag fått. Och dessutom - hur hade jag varit som människa? Utan den utveckling jag gått igenom - tänk så mycket jag lärt mig om inlärningspsykologi, beteenden, hur både djur och människor lär. Så mycket jag behövt tänka och grunna och komma fram till små, små storheter som gjort mig till en bättre människa, med en helt annan förståelse för livet.


Låter kanske lite väl djupt, men så känner jag.


Och hur hade jag varit utan allt jag gått igenom för att lära mig tävla? Jag har blivit både en hundtränare och en tävlingsmänniska.


Det ska bli så fantastiskt roligt att se vart jag är nästa år. Eller om tre år till. En sak är då säker - Pejla har betytt och betyder så oerhört mycket för hur jag utvecklas som människa. Tycker det är ganska häftigt faktiskt :)


Några bilder från april 2007, när jag fick min första hund :)


     

 
 
Ingen bild

Linda

8 februari 2010 16:50

Grattis Pejla!

 
MudiLena fr Skåne

MudiLena fr Skåne

8 februari 2010 17:23

Började tänka efter när jag läst ditt inlägg...oj så mycket människor man möter när man har hund!!! Man lär sej nya saker varje dag. Visst är det HÄRLIGT att ha hund/ar!!!

http://hastenslov.blogspot.com

 
Madelen

Madelen

8 februari 2010 18:12

Åh, redan tre år! Så söt hon var och en sån fin tjej hon blivit. Du är enormt duktig och jag håller med om att du kan mycket, inte bara rätt så mycket utan jättemycket.

Pussa födelsedagsbarnet!

http://k9kiwi.wordpress.com

 
Jessica

Jessica

8 februari 2010 18:52

Jag är glad att du skaffade hund inte bara för att jag fick lära känna dig pga det, utan för att du har så fin känsla för hundträning! Kram

http://www.sjobynshundpensionat.se

 
Tina

Tina

8 februari 2010 20:24

Grattis Pejla! Tack vare dig har vi fått "Hundtränaren"

http://workinglabs.wordpress.com

 
Jenny

Jenny

8 februari 2010 20:26

Grattis Pejla på 3-års dagen!!!
Javisst går tiden fort. Tycker inte alls det var längesen jag fick hem min lilla vita golden valp (Fjodor) och han fyllde fem härom veckan?!? För att inte tala om Vixhen. Han går fortfarande under namnet "Lillen" här hemma trots att han är 2,5 år.
Lycka till med hundträning och husrenovering ;0)

http://fjodorochvixhen.wordpress.com

 
Martina o Villgott

Martina o Villgott

9 februari 2010 12:32

Åh så fint skrivet och vilka fina valpbiler på Pejla........Tiden går onekligen fort, ni har ju hunnit med massor och utvecklats nå´t otroligt....

http://villgott.wordpress.com

 
Christina

Christina

10 februari 2010 20:10

Visst är det väl fantastiskt vad mycket vi "får" från våra djur! Hundägande är så mycket mer än kärleken till ett djur! Grattis Pejla!

http://www.busligan.se

 
Lillan & Zelda

Lillan & Zelda

11 februari 2010 18:40

Grattis i efterskott Pejla!
Ja, vilken himla tur att du skaffade hund så vi blev bekanta med varann! Visst får man så mycket av sina djur, kunskap, kärlek och en massa nya bekantskaper.
Kram till dig Lina och tack för att du är du!=)

http://zelda.bloggagratis.se

 
Lillsnörpa

Lillsnörpa

12 februari 2010 22:41

Så underbart att du har så mycket kärlek till din hund! /Lillsnörpa

http://lillsnorpa.blogg.se

 
Harriet

Harriet

13 februari 2010 15:05

Grattis i efterskott från oss! Ja tänk vad mycket hundvärlden hade missat om du inte hade fått Pejla, nej förresten. Det vill vi inte tänka på. :)
Kramar till er

http://www.ladusvalans.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se