Hundbiten - en blogg om hundträning / klickerträning med Lina, Pejla & Zaphod

Direktlänk till inlägg 3 mars 2009

Träningsvecka 9 • 23 februari - 1 mars

Av Lina - 3 mars 2009 09:09

Ännu en vecka av en hel del träning inomhus. Och mycket av anteckningarna ser ungefär ut som förra veckan. Vi har satsat mest på detaljer i fjärren, både tvåans växlingar (mellan sitt och ligg), men blandat in även stå, som kommer i trean.


Jag måste verkligen slå ett ordentligt slag för att blanda in sitt fint i den här träningen. Det är utan tvekan det bästa jag gjort för att kunna slipa på detaljerna i växlingarna. Från sitt fint blir både stå, sitt och ligg väldigt distinkta med duns rakt ner och utan tramp. Vi har tidigare haft mest problem i stå vad gäller tramp, men med sitt-fint-träningen har vi avancerat enormt!


Hon har inte full förståelse än, men vi är på god väg och det är roligt! Att se ett stå från sitt, där båda tassarna dunsar i golvet samtidigt och där hon står kvar är väldigt tillfredställande. Man är ju nörd. Och själva poängen med sitt fint i den här träningen är alltså att det är mycket lättare att få fram rätt beteenden i fjärren från denna position, och att detta smittar av sig på de "vanliga" växlingarna; förstås mycket beroende på att man i sitt-fint-växlingarna får massor av tillfällen att just belöna rätt beteenden.


I övrigt har sambon frisknat i (vi har haft flera veckors elände med både influensa och vinterkräksjuka som vandrat runt i familjen), och han och Pejla har varit ute på några springturer.


Och i söndags tog vi oss en sväng ut på isen för att pimpla och grilla med goda vänner. Hade tänkt släppa Pejla vind för våg där ute förstås, men vågade inte riktigt göra det då vi campade granne med de här tuffingarna:


Pejla och dottern busar i vårt härliga vinterväder!  
 
AK

AK

3 mars 2009 13:14

Häftigt med fjärren, det låter kanon!
Skönt att ni piggnat till nu, hela familjen.
Utflykter på frusen sjö=gött familjemys!

http://bacillen.wordpress.com

 
Maria&Hera

Maria&Hera

6 mars 2009 10:06

Hua vilka tuffingar! Speciellt bild nummer tre tycker jag. Det låter ju suveränt att få till fjärren så bra med hjälp av sitt-fint-övningarna! Kul!
Ha en skön helg!

http://belgarfans.bloggagratis.se

 
Tina

Tina

6 mars 2009 18:09

Bra tips det där med sitt-fint, det ska jag testa på Sabina som är den enda som kan sitta fint. Hm en anledning att lära Freddie det också kanske.

http://workinglabs.wordpress.com

 
Madelen

Madelen

7 mars 2009 10:35

Va fina bilder! Kul att du tejpar i bloggen:) . Kram

http://k9kiwi.wordpress.com

 
Madelen

Madelen

8 mars 2009 14:07

Så klart har du fått en award av mig :D .

http://k9kiwi.wordpress.com

 
Tina

Tina

9 mars 2009 14:20

Du har en award i min blogg :)

http://workinglabs.wordpress.com

 
Cattis & gänget

Cattis & gänget

13 mars 2009 16:24

Tack för jättebra tips ang fjärren! Har börjat med "sitt-fint"-träningen nu :)

http://www.ronia.be

 
Ingen bild

Margareta

14 mars 2009 17:52

Lina jätteintressant att läsa om fjärren. Själv har jag stora problem att få till Stå. Jag förstår inte helt hur Sitt fint sen kan övergå i Stå - skulle det vara möjligt för dig att filma en träningsomgång på detta?
Vänliga hälsningar
Margareta

 
Madelen

Madelen

15 mars 2009 14:30

Du ska inte ta dig en paus från jobbandet och komma upp till mig? Ta en vintrig semester :D . Jag kommer föresten ner till Karlstad nästa helg, kanske ska komma ner på söndagen och träna lite uppletande och gå tur med oss?

http://k9kiwi.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 26 september 2011 11:59

Nu har jag bloggat på bloggplatsen/bloggagratis i fem år! Men nu är det dags att flytta vidare. Jag har haft hemsida och bloggar lite utspritt under en lång period, men har nu äntligen samlat ihop allt på ett enda ställe.   Den här bloggen får li...

Av Lina - 23 september 2011 15:42


Vill bara nämna att jag har ett helt nytt täcke, Back on Track, 74 cm, till salu. Jag lyckades beställa ett alldeles för stort täcke, och säljer det därför nu på Tradera.    Länk till annonsen   Bild framletad på nätet för att illustrera m...

Av Lina - 21 september 2011 15:19

Jag håller en grundlydnadskurs på Torsby BK på onsdagförmiddagarna och har en blandad grupp av engagerade deltagare. Jag gillar verkligen att hålla kurs, och när man får deltagare som verkligen vill träna, är det extra givande.   Vi har under kur...

Av Lina - 18 september 2011 18:17

Jag håller på att undersöka intresset för Åsa Jakobssons kurs i avslappning/uppmärksamhet. Åsa bor i Skåne, men jag har länge velat ta upp henne till Torsby/Värmland för denna kurs.   Vi behöver ett gäng på 6 ekipage, plus ett antal observatörer....

Av Lina - 31 augusti 2011 15:53

Igår var vi i Värmskog på vallningskurs igen. Och det hände en hel del för Zaphods och min del. Vi gick, återigen, i liten fålla, i koppel som jag släppte ganska omedelbart för att komma på andra sidan fåren. Första passet gick finfint! Han går för n...

Ovido - Quiz & Flashcards